VREME DANAS U APATINU

«  april 2019  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 23 mart 2018
Štampa

Juče je u velikoj sali SO Apatin, povodom obeležavanja „Dana sećanja na žrtve NATO agresije“, održana tribina na temu „Agresija NATO-a na Saveznu Republiku Jugoslaviju – pripreme, dejstva i posledice“.

Tribinu je u saradnji sa Opštinskom upravom, Opštinskim odbrom SUBNOR-a, Udruženjem ratnih veterana „Patriotski front“ i Udruženjem ratnih vojnih invalida Apatin, organizovala Organizacija rezervnih vojnih starešina iz Apatina.

Na tribini su govorili generali u penziji: Branko Krga, nekadašnji načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije i Vojske Srbije i Crne Gore, Jovan Milanović, koji je u to vreme kao oficir Obaveštajne uprave VJ, pod funkcijom civilnog konzularnog predstavnika u Briselu uspeo ostvariti određene kontakte sa pojedinim oficirima komande NATO, dostaviti veoma značajne podatke o njihovim planovima, pa čak i neposredno uticati na odlaganje početka agresije za šest meseci i Slobodan Petković, ekspert za ABH oružje, čije je iznošenje podataka o količinama bačene municije sa osiromašenim uranijumom i količinom otrovnih i kancerogenih materija „oslobođenih“ u vazduh i tlo, dejstvom avijacije po objektima petrohemije, među prisutnima izazvalo pravo zaprepašćenje. Tribinu je u prepunoj sali Skupštine opštine otvorio, predsednik Organizacije rezervnih vojnih starešina Apatina, pukovnik u penziji Željko Obradović. A okupljenima se uz srdačne reči dobrodošlice obratio i predsedik opštine Apatin, Milan Škrbić. U galeriji Meander otvorena je izložba fotografija povodom sećanja na žrtve Nato agresije.

You are here:   PočetnaVESTIOdržana tribina povodom obeležavanja Dana sećanja na žrtve NATO agresije