«  mart 2024  »
pusčpsn
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 06 avgust 2018
Štampa

Za vikend se na terenu kod restorana „Plava ruža“ odigrao pravi mali spektakl, turnir u rukometu na pesku koji je ovaj put okupio 12 ekipa iz Srbije, Hrvatske i Bugarske. Za najbolji plasman u muškoj konkurenciji borilo se 8 ekipa, dok je kod dama nastupilo 4 ekipe. Turnir se odigrao po peti put, a od par godina uvršten je u zvanični kalendar letnjih takmičenja na pesku Evropske rukometne federacije. 

Veoma kvalitetan i dinamičan rukomet, sa puno efektnih poteza, golova i odbrana golmana viđen je kroz ceo turnir, a posebno je bilo zanimljivo u polufinalnim i finalnim mečevima u obe konkurencije. U samu završnicu turnira i borbu za veliki pobednički pehar u ženskoj konkurenciji su se plasirale sledeće četiri ekipe: „Tuareg“ Novi Sad , prošlogodišnje pobednice turnira u Apatinu, sastav „Niki Sport“ za koji su nastupile gošće iz Bugarske, klub iz Beograda „Prečka brejks“ i ekipa iz Zagreba „Kontesa Nera“ šampionke Hrvatske u rukometu na pesku za ovu takmičarsku sezonu. 

Posle odigrane grupne faze u polufinale muškog dela turnira i priliku da osvoje prvo mesto imale su ove četiri ekipe: „Student“ Beograd, „Tuareg“ Bačka Palanka, „Sesvete“ iz Hrvatske i „Prečka brejks“ Beograd. Veoma dramatična polufinala i finala viđena su i ovaj put, a publika koja se u dosta velikom broju okupila kraj terena mogla je istinski da uživa u pravim rukometnim čarolija od strane takmičara i takmičarki od kojih su neki veoma uspešni u dvoranskom rukometu i imaju veoma zapažene internacionalne karijere iza sebe. Ovogodišnji pobednici rukometnog turnira na pesku u Apatinu u obe konkurencije dolaze iz susedne Hrvatske. Kod muškaraca to su momci iz Sesveta, dok su kod devojaka šampionke postale rukometašice ekipe „Contesa Nera“ iz Zagreba. Velika zasluga za odlično odrađen turnir pripada i internacionalnim ženskim sudijama iz Srbije, Hrvatske, Bugarske i Rumunije koje su profesionalno odradile posao. Sve pohvale za odličnu ogranizaciju ovog međunarodnog turnira u Apatinu idu na adresu muškog rukometnog kluba Apatin na čelu sa direktorom kluba Vladimirom Đukićem i njegovim asistentom  Nemanjom Teslićem istaknutim sportskim radnikom i  rukometnim sudijom, koji su uz pomoć lokalne samouprave i prijatelja kluba bili izvrsni domaćini ovog jedinstvenog rukometnog okupljanja u Apatinu

 

 

Prijava