VREME DANAS U APATINU

«  februar 2020  »
pusčpsn
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 21 decembar 2018
Štampa

28. sednica Skupštine opštine Apatin. Sednica je započela minutom ćutanja, čime su predstavnici lokalnog parlamenta odali počast preminulom odborniku, dr Živoradu Smiljaniću. Utvrđeno je prisustvo od ukupno 23 odbornika, čime su stvoreni uslovi za rad i punovažno odlučivanje Skupštine. Za sednicu je predložen dnevni red od ukupno 18 tačaka, a koji je većinom glasova usvojen, kao i zapisnik sa prethodne sednice.

Nakon usvojenog predloga rešenja o prestanku mandata odbornika Nebojše Smiljanića, izglasan je i predlog rešenja o verifikaciji mandata odbornika Stevana Papa.

Načelnik Opštinske uprave opštine Apatin, Nedeljko Vučenović,  izvestilac je po tački predloga Statuta opštine Apatin. Novine u Statutu usvojene su većinom glasova odbornika SO Apatin.

O predlogu odluke o izmenama i dopunama odluke o budžetu opštine Apatin za 2018. godinu izvestilac je Slavoljub Štrbo, rukovodilac Odeljenja za privredu finansije. Odluka je većinom glasova usvojena.

Štrbo je izvestilac i po tački predloga odluke o budžetu opštine Apatin za 2019. godinu.

Predstavnici lokalnog parlamenta usvojili su Kadrovski plan Opštinske uprave opštine i Pravobranilaštva opštine Apatin za 2019. godinu, a takođe i predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o lokalnim komunalnim taksama.

Na 28. sednici SO Apatin odbornici su izglasali i sledeće tačke:

Predlog Odluke o dopuni Odluke o promeni osnivačkog akta JP za upravljanje putničkim pristaništem i marinom „Apatin“ Apatin, kako bi mogli da uvedu prodaju suvenira u okviru svoje delatnosti.

Izmene Programa poslovanja za 2018. godinu JP za upravljanje putničkim pristaništem i marinom „Apatin“ Apatin. Ovo se tiče preraspodele sredstava iz sopstvenih prihoda.

Program poslovanja za 2019. godinu JP za upravljanje putničkim pristaništem i marinom „Apatin“ Apatin.

Na današnjoj sednici većinom glasova usvojen je i program poslovanja za 2019. godinu JKP-a „Naš dom“ Apatin, izmena i dopuna Odluke o pokriću troškova boravka dece u Predškolskoj ustanovi „Pčelica“ Apatin, kao i predloga rešenja o imenovanju opštinskog Saveta roditelja, obe zbog usklađivanja sa novom zakonskom regulativom.

Većinom glasova odbornika izglasan je i predlog pravilnika o drugoj izmeni pravilnika o kategorizaciji sportskih organizacija opštine Apatin, kao i predlog Odluke o sahranjivanju i grobljima na teritoriji opštine Apatin. JKP ,,Naš dom“ će vršiti upravljanje grobljima, osim u Sonti i Kupusini, gde će Crkvene zajednice imati ta zaduženja.

U poslednjoj tački dnevnog reda razrešen je  v.d. direktora Doma zdravlja Apatin, kome je istekao mandat, da bi odmah potom dr Branislav Raketić imenovan za direktora Doma zdravlja Apatin.

You are here:   PočetnaVESTIOdržana 28. sednica Skupštine opštine Apatin