«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 18 jun 2012
Štampa

Juče je u Apatinu održana Zonska smotra muzičko-folklornog stvaralaštva odraslih. Dom kulture ugostio preko 700 izvođača.

Opštinski kulturni centar Apatin i Savez Amatera Vojvodine u saradnji sa SO Apatin, GKUD "Dunav" Apatin i OŠ "Žarko Zrenjanin" Apatin juče je organizovao Zonsku smotru muzičko-folklornog stvaralaštva odraslih. Apatinski Dom kulture ugostio je preko 700 izvođača iz Vojvodine.

Ove godine je na zonskoj smotri učestvovalo preko dvadeset folklornih društava. Pored domaćina Gradskog KUD „Dunav“ iz Apatina, na sceni su se instrumentalistima, pevačkim grupama, izvornim igrama i običajima, i/ili dvadesetpetominutnim programom predstavili KUD „Prigrevica“ iz Prigrevice, Omladinsko KUD „Ivo Lola Ribar“ iz Sonte; Kulturno prosvetna zajednica Hrvata „Šokadija“ iz Sonte, KUD „Jožef Atila“ iz Svilojeva, KUD „Mladost“ iz Bača, Hrvatsko umjetničko i prosvetno društvo „Matoš“ iz Plavna, Udruženje građana „Tragovi Šokaca“ iz Bača, KUD „Nikola Tesla“ iz Bačkog Brestovca, KUD „ Marko Orešković“ iz Bačkog Gračaca, KUD „Seferin“iz Deronja, KUD „Ratko Pavlović Ćićko“ iz Ratkova, KUD „Ravangrad“ iz Sombora, Kulturno umjetničko društvo Hrvata „Bodrog“ iz Bačkogi Monoštora, KUD „Izvor“ iz Stanišića, Hrvatsko KUD „Silvije Strahimir Kranjčević“ iz Bačkog Brega, Mesna kulturna prosvetna zajednica „Stapar“ iz Stapara, KUD „Dositej“ iz Stanišića, Izvorna grupa „Petrova Gora“ iz Kljajićeva, Udruženje građana „Bukovica“ iz Riđice, KUD „Vuk Karadžić“ iz Čonoplje, Akademsko KUD „Sonja Marinković“ iz Novog Sada.
Učesnike je pre početka smotre pozdravio dr Živorad Smiljanić, predsednik opštine Apatin.

Prijava