«  mart 2024  »
pusčpsn
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 28 decembar 2022
Štampa

Među članovima SNS u Čačku vlada nezadovoljstvo iz više razloga, a imenovanje Bojovića je samo jedan od njih.

Čačanska gradska Komisija za sprovođenje konkursa za izbor direktora javnih preduzeća predložila je da novi direktor JP “Gradac“ bude Milan Bojović. On je direktorsku funkciju u ovom preduzeću dosad obavljao u mandatu vršioca dužnosti.

Kako se čuje iz dobro obaveštenih izvora iz redova članova Srpske napredne stranke u Čačku, ova odluka nije prošla kroz Gradski odbor i nema podršku među članstvom partije, pre svega zbog vređanja sopstvene države i predsednika Aleksandra Vučića.

- Većina Čačana uopšte nije za to da ovakav čovek obavlja bilo kakvu javnu funkciju, a to mišljenje delimo i mi – rekao je za naš portal izvor iz čačanskog SNS koji je želo da ostane anoniman.

Vređao predsednika i članove njegove porodice

Bojović je inače nekada bio prvi čovek DSS-a u Čačku i skoro deset godina vršio dužnost pomoćnika gradonačelnika. U međuvremenu je menjao koalicine partnere od Nove Srbije, Dveri do SPS-a da bi na kraju postao član SNS.

Ipak, mnogi nisu zaboravili šta je sve govorio o članovima SNS. I ne samo to. Na meti njegovih vulgarnih uvreda često su bili i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i članovi njegove porodice.

- RIK naložio ponavljanje izbora sve dok Vučić ne osvoji potreban broj glasova – bila je samo jedna od objava Bojovića, dok je u drugoj brata srpskog predsednika nazvao “huliganom”.

Ali ni tu se nije zaustavio nego je redovno objavljivao statuse na društvenim mrežama u kojima je uličarskim rečnikom vređao predsednika Republike Srbije. Za to se, naravno, nikada nije izvinio.

Ipak, to Bojoviću danas ne smeta da se predstavlja kao veran član SNS iako je svima jasno da većina čačanskih članova ove partije nema nimalo pozitivno milšljenje o njemu. Naprotiv. Gotovo svima je jasno o kakvom čoveku se radi kada svoje stavove menja “kako vetar duva” i to uvek u smeru od kojeg može da ima lične koristi.

Zašto je onda ovakav čovek uopšte dobio priliku da obavlja važnu javnu funkciju?

Velika primanja

Inače, Bojović je kao v.d. direktora JP “Gradac“ imao platu od oko 130.000 dinara, a pored toga je, na mesečnom nivou dobijao još oko 115.000 dinara kao član Radne grupe za pripremu Prestonice kulture 2023. Nije poznato po kom kriterijumu je baš on postao deo te radne grupe.

Pored svega toga, lokalni mediji su pisali da je, odmah po stupanju na dužnost v.d. direktora “JP Gradac”, Bojović naručio sebi novi službeni telefon marke “Samsung Z Fold”, koji na tržištu košta između 200 i 250 hiljada dinara.

Među članovima SNS u Čačku vlada nezadovoljstvo iz više razloga, a imenovanje Bojovića je samo jedan od njih.

- Postoji ogromno nezadovoljstvo u stranci jer se Gradaki odbor nije sastao godinu dana i nijedan organ stranke ne funkcioniše. Najbolji primer za to je da odbor ni posle tri godine i dalje nema čak ni potpredsednike – navodi izvor iz čačanskog SNS.

S druge strane koalicija koja sačinjava vlast u ovom gradu očigledno je uzdrmana malim brojem glasova na izborima te čini sve kako bi sačuvala svoju poziciju.

Možda je baš to razlog zašto ta koalicija privlači uz sebe otpatke DSS-a i raznih drugih malih stranaka. Ovakva strategija može da da rezltate na kratke staze, ali na duži period je osuđena na propast. Ukoliko ne dođe do nekih značajnijih kadrovskih promena, upravo to i čeka vladajuću koaliciju u Čačku na sledećim izborima.

 

 

 

Prijava