«  mart 2024  »
pusčpsn
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 01 februar 2023
Štampa

FMP Meridian već dve sezone je u centru pažnje košarkaške javnosti širom regiona, a kako i ne bi bio kada “Panteri” beleže fantastične rezultate u jadranskom takmičenju.

Prošle godine FMP Meridian našao se u plej-ofu ABA lige, a iako su neki to tumačili kao izennađenje i možda čak prognozirali i “pad” “Pantera” u novoj sezoni, gledamo potpuno drugačiju situaciju.

Predvođeni novim pojačanjem, američkim igračem Trentom Frejžerom, košarkaši iz Železnika su ove godine u vrhu tabele ABA lige. Iako u FMP-u čestu ističu da je tim ključ uspeha, moramo primetiti da mladi Amerikanac često “odskače” na parketu i da svojim, pre svega, napadačkim učinkom, i te kako doprinosi dobrim rezultatima.

Poslednjih dana spekuliše se o potencijalnom oadlsku Frejžera iz FMP Meridiana, ali do tada – Amerikanac i ostali “Panteri” rade punom parom.

Dvadesetčetvorogodišnji plejmejker je nakon pet godina na koledžu Ilionis ove sezone prvi put kročio u Evropi i potpisao ugovor sa timom iz Železnika. Frejžer ima dominantnu ruki sezonu u ABA ligi u kojoj ima u proseku 20,7 poena i 6,1 asistenciju po meču.

Upravo iz tog razloga, Frejžer je govorio za Meridian sporti tom prilikom otkrio brojne zanimljive detalje, naročito o iskusnom saigraču – Čarlsu Dženkinsu, kao i o treneru Nenadu Stefanoviću.

On je istakao da je na njega pozitivno uticala igra sa iskusnim Amerikancem, Čarlsom Dženkinsom.

“Mislim da sam se prilagodio baš, baš brzo, najviše zbog Čarlsa Dženkinsa i igranja sa njim, koji je prošao zasita svašta tokom svoje karijere. Imao je trenutke kada je napredovao i igrao na najvišem nivou, a sada je pored mene kao, da kažemo, mentor, saigrač i brat. Pokazao mi je kako da budem profesionalac van terena, kako da budem profesionalac na terenu, na koje stvari da se fokusiram, kako da naučim ovu igru na najbrži mogući način”, rekao je Frejžer za Meridian sport i dodao:

“To što je uz mene tokom svake sekunde ovog puta imalo je ogromnu ulogu u mom uspehu. Mislim da ne bih igrao na način na koji sam do sada igrao i ne bih bio “na radaru” u Evropi da nije bilo njega. To što je on tu za mene mi je mnogo pomoglo, jer on je pravi vođa veteran koji zna kako se rade stvari u Evropi. To mi je baš, baš pomoglo i mnogo toga sam naučio veoma brzo”, rekao je Frejžer za Meridian sport.

Kada je u pitanju ključ uspeha FMP Meridiana, koji već dve sezone ostvaruje neverovatne rezultate u ABA ligi, to je, prema rečima mladog košarkaša, trener Nenad Stefanović.

“Mislim da je najveća stvar trener, on je toliko fokusiran i ima neverovatnu pažnju na detalje i pripremu koju radi sve do same utakmice. Mi igramo jedan meč nedeljno tako da zbog toga imamo mnogo vremena da radimo na svim važnim stvarima, da napredujemo i radimo na odrežđenim delovima igre u kojima smo loši, dolazimo ovde i šutiramo po 1.000 puta na koš ako je potrebno…”, ističe ovaj plejmejker.

Trent je rekao da Stefanović vodi računa o najsitnijim detaljima.

“Mislim da je to najbitnija stvar za naš uspeh ove sezone – priprema. Pripremamo se za ekipe na izuzetan način, praktično znamo koji dezodorans koristi koji igrač”, nasmejao se Frejzer i dodao:

“To je jako važno za objašnjenje toga zašto pobeđujemo. Siguran sam da su najbitnije stvari naša priprema pred utakmice i to koliko treneri paze na sve moguće detalje”, rekao je Frejžer.

Mladi košarkaš je govorio i o brojnim drugim temama, a ceo razgovor možete pogledati u videu ispod:

                   

https://youtu.be/2RK4I6INSqM

 

 

Prijava