«  mart 2024  »
pusčpsn
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 08 februar 2023
Štampa

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић присуствовао је обележавању Дана Криминалистичко-полицијског универзитета и поручио студентима да ће примена њиховог знања које стичу допринети још бољој безбедности и сигурности свих грађана Републике Србије.

„Диплома коју ћете стећи је улазница за посао, где ћете морати да искажете личну одговорност, да будете дубоко посвећени, креативниипоуздани. Да употребите стечена знања и вештине, али и да пажљиво и будно грабите искуства својих старијих колега и старешина, која се у Министарству унутрашњих послова несебично преносе на млађе генерације“, рекао је министар Гашић.

Министар Гашић поручио је студентима дау професионалном раду буду истрајни приликом суочавања са најтежим кривичним делима.

„Кроз професионални рад суочаваћете се са најтежим кривичним делима, бескрупулозним извршиоцима, невиним жртвама и бескрајном тугом и очајем њихових најмилијих. Ваш задатак је да им донесете правду, да не затворите корице ниједног случаја док нисте сигурни да сте обезбедили и најситнији доказ, који ће починиоце тих дела, којима ништа људско, морално и часно није свето, склонити са улица“, рекао је министар Гашић.

Како је нагласио министар Гашић, значај и улога полиције огледа се у снажној борби против свих видова криминала, очувању јавног реда и мира, као и у раду у складу са законима и Уставом Републике Србије.

„Ви ћете бити тај челични зид у одбрани и очувању мира и стабилности наше земље и безбедности свих њених грађана, који с правом имају велика очекивања - да се бескомпромисно и безусловно борите против свих који се огреше о закон, да очистите улице од нарко-дилера и заштитите њихову децу од те злокобне пошасти“, казао је министар Гашић.

Поручио је да примена знања студената које стекну на Криминалистичко-полицијском универзитету доприноси још бољој и уређенијој држави.

„Све што данас радимо јесте да бисмо вама оставили бољу, модернију, системски уређену државу, коју ћете, примењујући своје таленте, знања и вештине моћи да наставите да уздижете у још успешнију, снажнију и ефикаснију. Поносно служите својој држави и свом народу и чувајте грађане и нашу Србију. Другу домовину немамо. Живела Србија!“, поручио је министар Гашић.

Ректор Криминалистичко-полицијског универзитета проф. др Зоран Ђурђевић истакао је да сложеност полицијске професије указује на сложеност и комплексност система полицијског образовања.

„Бити полицајац представља посебан начин живота чије су основне карактеристике хуманост, објективност, правичност и посебно важно – спремност да свој живот ризикујемо како бисмо штитили животе, лична и имовинска права грађана Републике Србије. Да бисмо испунили очекивања друштва, очекивања полицијске професије да школујемо кадар који ће бити носилац стратешких праваца развоја Министарства који ће са великим степеном ефикасности моћи да се супротстави савременим безбедносним изазовима, радимо на унапређењу квалитетанаставе, на унапређењу услова рада, реализацији научних истраживања“, рекао је ректор Ђурђевић, захваливши се министру унутрашњих послова и Министарству на великој подршци и спремности у развоју планова који ће, како је поручио, не само Криминалистичко-полицијски универзитет већ и полицију Републике Србије, сврстати у најефикасније и најбоље полиције на свету.

Сања Раичевић се у име награђених студената захвалила Министарству унутрашњих послова на датој прилици да кроз практичну наставу сагледају професионалне изазове будућег позива, као и професорима КПУ који су их, како је рекла, научили да ће у професији бити успешни једино ако у свом окружењу имају колеге које их чине бољим и вреднијим.

„Поносно можемо рећи да смо данас спремни да праведно и часно ступимо у редове Министарства унутрашњих послова и дамо свој максимум како бисмо увек били на услузи грађанима, обављајући одговорно дужности полицијских службеника“, рекла је Раичевић.

 

Prijava