«  mart 2024  »
pusčpsn
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 08 februar 2023
Štampa

Специјалистички тимови за спасавање из рушевина, Сектора за ванредне ситуације са 45 припадника, које је Министарство унутрашњих послова упутило у Републику Турску како би помогли у трагању и спасавању преживелих у разорном земљотресу који је погодио ову земљу,биће ангажовани у Одабаси.

Према речима вође Специјалистичког тима Давора Видовића, на припремном састанку са представницима турске службе за ванредне ситуације, одлучено је да српски тимови, у сарадњи са италијанским спасилачким тимом, буду ангажовани у операцији трагања и спасавања несталих у овом месту.

Специјалистички тим за спасавање из рушевина Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, како је навео, на терену ће радити са пуном опремом и спасилачким псом и даће свој максимум да помогне турском народу.

Видојевић је указао да су, по налогу председника Републике Србије Александра Вучића, припадници Сектора за ванредне ситуације одмах кренули на пут како би помогли пријатељима у Турској.

Додао је да се у Турској тренутно налази 27 припадника специјалистичких тимова за спасавање из рушевина и нагласио да је јуче Министарство унутрашњих послова упутило још 18 наших припадника са свом логистичком подршком и ватрогасним камионима, који се очекују у току дана, тако да ће наших 45 ватрогасаца-спасилаца, са свом спасилачком и опремом за претрагу терена бити на располагању турској служби за ванредне ситуације.

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић, по налогу председника Републике Србије Александра Вучића, упутио је два Специјалистичка тима за спасавање из рушевина са 27 припадника, службеним псом обученим за претрагу терена и комплетном опремом за пробијање, пресецање и електронску претрагу несталих лица.

Уз ова два тима, као додатне снаге упућено је и 18 ватрогасаца-спасилаца са навалним ватрогасним возилом, четири комби и четири теренска возила.

Prijava