«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 15 mart 2023
Štampa

Поводом изјава о полицијским проверама у вези са наводном угроженошћу новинара Марка Видојковића, Министарство унутрашњих послова истиче да су полицијски службеници поступали професионално и по закону и апелује да се полиција не злоупотребљава у дневнополитичке потребе.

Наиме, на основу информација које су се појавиле у медијима о наводној угрожености новинара Марка Видојковића и новинара Ненада Кулачина, а препознајући значај лица која обављају послове у области информисања, Министарство унутрашњих послова је, на сопствену иницијативу, наложило процену безбедности наведених новинара.

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова су, у склопу редовне процедуре приликом поступка процене безбедности, желели да обаве разговор са Марком Видојковем, али се он није налазио на пријављеној адреси. МУП је желео да од Марка Видојковића прикупи сазнања о његовој угрожености што није било могуће да уради.

Након што се Видојковић обратио полицијском службенику, који је члан Сталне радне групе за безбедност новинара, њему су предочени разлози доласка на адресу његовог пребивалишта, а потом је полиција са њим обавила  разговор телефонским путем, у циљу процене његове безбедности.

Министарство унутрашњих послова истиче да сваку претњу новинарима схвата максимално озбиљно и да су припадници МУП-а након сваке претње упућене новинарима Видојковићу и Кулачину, на сопствену инцијативу и без обзира на то да ли су пријављене, проверавали све наводе, а до сада ниједном није било сазнања о постојању њихове угрожености.

Напомињемо да Министарство унутрашњих послова сваку претњу новинарима схвата озбиљно и без задршке и одмах по сазнањима реагује и примењује све мере и радње из своје надлежности да заштити безбедност новинара.

Припадници Министарства унутрашњих послова наставиће да обављају свој посао професионално и по закону, у циљу заштите свих грађана Србије.

Prijava