«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 02 jul 2012
Štampa

Sinoć je u Sonti , osmi put za redom, organizovano masovno kuvanje ribljeg paprikaša. Ovo je bilo zapravo predtakmičenje u kojem se za titulu najboljeg kuvara fiša u selu nadmetalo zvanično 35 Sonćana.

Na platou između nekadašnjeg omladinskog doma i kafane „Bačka“, sinoć se okupio veliki broj Sonćana koji su i pratili i bodrili svoje kuvare koji su se, u predtakmičenju u okviru 49. Ribarskh večeri“, svim srcem borili da osvoje titulu najboljeg majstora fiša u kotliću.

Dok su članovi mešovitog orkestra „ Zlatni zvuci“iz Sombora pesmom doprinosili dobrom raspoloženju svih prisutnih, u ukupno 44 kotlića krčkala se riba i za takmičarske ekipe i za goste kojih je bilo na pretek. Ni velika vrućina nije omela majstore za kotlićima da se šale, ali je kod svih vladao takmičarski duh da se dokažu u kuvanju ovog specijaliteta . Zahvalnice za učešće su dobili svi kuvari, ali se sa nestrpljenjem očekivao zvanični rezultat ovog takmičenja.

Žiri, kako se sinoć čulo, nije uopšte imao lagan zadatak. Svi paprikaši su zaslužili da se u slast pojedu, ali će na takmičenje najboljih kuvara u Apatin ipak ići samo jedan majstor iz Sonte. To je Milan Matović, kome je žiri dodelio ukupno 107 bodova. Ukus paprikaša kojeg je on skuvao u kotliću doneo mu je pobedu i on je prevagnuo kod odluke ko je najbolji. Naime, isti broj bodova dobio je od žirija i paprikaš kojeg je sinoć skuvao Steva Blašković, ali je on ipak bio na ovom takmičenju drugi, dok je treće mesto i nagradu dobio Stevan Brkin.
Nagrade je pobedinicima uručio predsednik apatinske opštine dr Živorad Smiljanić, a ovu manifestaciju sa zadovoljstvom su popratili i ostali čelnici lokalne samouprave. Opština Apatin je , kako je to napomenula sekretar MZ Sonta, Renata Kuruc, dala veliki doprinos da ova manifestacija u selu uspe, i da , iz godine u godinu, ima i sve više takmičara i ljudi koji se ribarskim večerima raduju.

Prijava