«  mart 2024  »
pusčpsn
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 23 mart 2023
Štampa

Министарство унутрашњих послова, у оквиру превентивних кампања унапређења безбедности саобраћаја, представилоје посетиоцима Међународног сајма аутомобила који се одржава у Београду, опрему коју користи саобраћајна полиција у свакодневном раду и кроз симулацију саобраћајних незгода још једном подсетило на важност поштовања саобраћајних прописа.

Заједнички штанд Министарства унутрашњих послова, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Агенције за безбедност саобраћаја,  ЈП „Путеви Србије“, Коридора Србије и Ауто-мото савеза Србије данас су обишли министар унутрашњих послова Братислав Гашић и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, као и вршиоци дужности директора Коридора Србије и ЈП „Путеви Србије“, Александар Антић и Зоран Дробњак и председник АМСС, Драган Стојић.

Начелник Управе саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова, Славиша Лакићевић позвао је грађане да у што већем броју посете овај штанд на коме могу да се упознају са радом полиције у контроли и превенцији прекршаја у саобраћају.

 „Поред редовних уређаја у контроли саобраћаја - алкометара и радара, изложили смо и два мотоцикла марке BMW RT 1200 и 1250, као и једно возило пресретач које се користи за детекцију прекршаја на нашим друмовима“, изјавио је Лакићевић.

Министар Весић је нагласио да ће у Србији ове године бити завршено око 100 километара нових путева, али да они неће имати вредност уколико људи на њима буду губили животе, те да је неопходно да сви заједно водимо рачуна о безбедности и културу саобраћаја подигнемо на виши ниво.

Весић је прецизирао да Србија има 30 одсто више саобраћајних незгода него земље Европске уније, као и да се у нашој земљи годишње догоди око 34.000 саобраћајних несрећа у којима настрада око 20.000 лица.

Бранко Стаматовић, в. д. директора Агенције за безбедност саобраћаја, истакао је да су у претходној години погинуле 553 особе, међу којима је 13 деце, и апеловао на све учеснике у саобраћају да се одговорно понашају и поштују саобраћајне прописе.

„Агенција за безбедност саобраћаја и остале институције покренули су визију 0 страдале деце у саобраћајним незгодама, и ту визију хоћемо што пре да постигнемо“, нагласио је Стаматовић.

Новинарка Деа Ђурђевић, у име особа које су преживеле тешку саобраћајну незгоду, истакла је да је битан превентивни рад како више ниједан живот не би био изгубљен и апеловала на грађане да у саобраћају воде рачуна о особама са инвалидитетом и да се не паркирају на места која су резервисана за њих.

Милан Срдић и Славиша Савић који активно учествују у спровођењу заједничког програма са Агенцијом за безбедност саобраћаја кроз који личним примером указују на последице непоштовања саобраћајних прописа, истичу да им је циљ да нико не страда у саобраћају и да ће наставити са активностима како би што мање људи прошло кроз оно што су они.  

Prijava