«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 04 april 2023
Štampa

Због снежних падавина које су захватиле већи део Србије, Министарство унутрашњих послова позива све грађане на појачану опрезност на завејаним путним и другим правцима и да прате обавештења надлежних органа.

Припадници Министарстваунутрашњих послова, Сектора за ванредне ситуације у сталној су комуникацији са свим чиниоцима у систему заштите и спасавања на територији Србије и спремни су за деловање,уколико за тим буде било потребе, а све у циљу заштите живота грађана и њихове имовине.

У Рашком округу је због временских непогода непроходан пут на деоници Кути-  Одвраћеница и грађани се упућују на алтернативни путни правац Рашка - Нови Пазар - Одвраћеница. Такође, без електричне енергије остала су села Мојстир, Драга, Живче, Рибариће и Долово.

У Јабланичком округу у Медвеђи је без струје остало 500 домаћинстава, док су у Моравичком округу присутни мањи кварови на електро-мрежи у Гучи, Горњем Милановцу и Чачку, где је непроходан путни правац Преко Брдо - Одвраћеница. 

Током ноћи су на територији Расинског округаизвршена три црпљења воде у местима Треботин, Дашница и Пакашница и уклоњена пала стабла са пута у Краљеву. Тренутно су ватрогасно - спасилачке јединице ангажоване на обиласку терена и на уклањању палог дрвећа са коловоза, на више локација.

На основу црвеног метеоаларма РХМЗ-а којим су најављене снежне падавине јужно од Саве и Дунава, Министарство унутрашњих послова, Сектор за ванредне ситуацијеје у петак,31.марта овегодине,упутило упозорење свим штабовима за ванредне ситуације у  јединицама локалне самоуправе и наложило предузимање хитних превентивних и оперативних мера у циљу смањења последица евентуалних снежних непогода.

Prijava