«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 08 maj 2023
Štampa

„У свим основним и средњим школама у Србији од данас је појачано присуство полиције, а током трајања наставе обезбеђено је стално присуство школског полицајца“, изјавила је мајор полиције Данијела Остојић из Управе полиције. 

Она је нагласила да је један од приоритета Министарства унутрашњих послова заштита безбедности ученика, запослених у школама и школа, као и очување мира и сигурности свих грађана.

„У циљу заштите ове најосетљивије категорије лица и свих грађана Републике Србије, у току трајања наставе у свим основним и средњим школама обезбеђено је присуство школског полицајца, како бисмо заједно превазишли ову тешку ситуацију у којој се налазимо“, рекла је Остојић.

Она је објаснила да ће припадници Министарства унутрашњих послова, у наредном периоду, интензивирати превентивне активности, као што су предавања, пројекти, трибине и интерактивне радионице, са циљем подизања безбедносне културе и свести деце и младих, као и заштите од свих ризика у којима се могу наћи током боравка у школи, на путу од куће до школе, као и на друштвеним мрежама.

Остојић је истакла да је последњих неколико дана, након два трагична догађаја, у Србији пријављено више од 120 догађаја због претњи ученика, као и објављивања непримерених садржаја на друштвеним мрежама, који додатно уносе немир и страх.

„Због тога Министарство још једном апелује на све грађане да сачувамо разумност и стабилност поготово када су у питању наша деца која информације прате из различитих извора и медија. Неопходно је да њихови профили на друштвеним мрежама буду под родитељском контролом, али је једнако важно да одрасли покажу највиши степен одговорности и не објављују и не деле непроверене и непримерене садржаје на друштвеним мрежама“, нагласила је Остојић.

Она је апеловала и на децу да воде рачуна о понашању и покажу своју одговорност, како бисмо сви заједно допринели смањењу вршњачког насиља и учинили безбедно окружење за живот и рад ученика, запослених у школама и школа.

Prijava