«  maj 2024  »
pusčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 12 jul 2023
Štampa

„Министарство унутрашњих послова, Управа саобраћајне полиције,у наредном периоду појачано ће контролисати аутобусе који превозе туристе како би се нашим суграђанима обезбедило да се безбедно и на прописан начин одвезу на жељене дестинације“, изјавио је помоћник начелника Управе саобраћајне полиције Златко Беленцан.

„Циљ ове акције је да се грађани безбедно и прописно одвезу до дестинација на којима су одлучили да проведу свој годишњи одмор. Министарство унутрашњих послова жели да буде проактивно и на време провери како исправност возила, тако и поштовање прописа од стране возача“, објаснио је Беленцан.

Прецизирао је да ће се контрола у првој фази одвијати на местима поласка, како би организатори превоза на време могли да исправе евентуалне неправилности и осигурају безбедну вожњу путницима, док ће у другој фази та контрола бити обављана на одговарајућим местима приликом уласка аутобуса у нашу земљу.

Према његовим речима, уз провере возача на психоактивне супстанце, алкохол, као и да ли су испунили законом прописано време одмора, полиција ће проверавати и испуњеност административнихуслова, па тако возач мора имати индивидуалну дигиталну картицу, путни налог, уговор о раду, копију лекарског уверења и међународну ознаку за транспорт.

Пожелевши свим путницима срећан пут, Беленцан је истакао да је суштина ових контрола да безбедност саобраћаја и сигурност путника буду на високом нивоу.

Позвао је привредне субјекте који се баве организованим транспортом путника да на прописан начин и безбедно учествују у саобраћају.

Prijava