«  jun 2024  »
pusčpsn
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 26 jul 2023
Štampa

Припадници Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Републике Србије стигли су ноћас у базу операције, на аеродром „Македонија“ у околини Солуна, одакле ће даље бити распоређени на локације пожара где ће њихова помоћ бити потребна.

„Тим Министарства унутрашњих послова који броји 38 припадника и 14 возила стигао је током ноћи на аеродром „Македонија“ у Солуну, односно у базни камп операција, тимова за гашење шумских пожара. Током јутра су одржани састанци са релевантним министарствима и цивилном заштитом где је договорено да тим у прво време буде стациониран на овој истој локацији где ће помагати у гашењу пожара домаћим снагама и међународним снагама на територији целе Северне Грчке. Исто тако договорено је да тим може бити послат на било који део Грчке где ће помоћи колегама у даљем раду“ изјавио је из Солуна вођа спасилачког тима, начелник Управе за Ватрогасно-спасилачке јединице Сектора за ванредне ситуације Давор Видовић.

На територији Северне Грчке је још увек на снази црвени метеоаларм, а конфигурација терена и јак ветар стварају услове за сложену ситуацију. Српски спасилачки тим је у приправности и спреман да одмах, по потреби грчких органа, крене на друге локације и пружи помоћ у гашењу пожара.

Подсећамо да је у складу са говором председника Републике Србије Александра Вучића и грчког премијера Киријакоса Мицотакиса, по налогу министра унутрашњих послова Братислава Гашића јуче из Ниша кренуо спасилачки тим од 36 ватрогасаца-спасилаца и 2 припадника медицинског особља који ће у наредним данима пружати помоћ грчким надлежним органима у гашењу шумских пожара који су захватили Грчку.   

Prijava