«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 24 avgust 2023
Štampa

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић данас је на Власинском језеру разговарао са родитељима младића који је пре девет дана нестао у овом језеру и поручио да припадници Министарства унутрашњих послова чине све што је у њиховој моћи како би пронашли њиховог сина.

Министар Гашић је предочио околности које отежавају потрагу за несталим двадесетчетворогодишњаком и нагласио да је Министарство унутрашњих послова ангажовало и додатне ресурсе у потрази.

 

Такође, министар Гашић је обишао припаднике Ронилачке јединице Жандармерије и САЈ-а који су га известили о току и активностима које предузимају приликом потраге.

 

Заменик командира Ронилачке јединице Жандармерије Бојан Шкрбић истакао је да су се Ронилачкој јединици Жандармерије у интензивној потрази, у којој су услови за роњење изузетно тешки, прикључили и припадници САЈ-а.

 

„Девети дан је потраге на Власинском језеру, где учествују полицијски службеници Ронилачке јединице и од данас су укључени полицијски службеници Специјалне антитерористичке јединице. Потрага се састоји из две тачке. Прва тачка се састоји у прегледу дна од стране ронилаца. Од ујутру до увече рониоци прегледају дно у потрази за несталим лицем, док се друга тачка састоји у прегледу сонаром, уређајем за преглед дна. Услови за роњење су врло тешки, ради се о муљевитом и тресетном дну. Температура воде је од девет до 14 степени, док ронимо на  дубинама, у зависности од места, од 13 до 20 метара“, поручио је Шкрбић.

 

Поред министра унутрашњих послова Братислава Гашића,  обиласку терена на Власинском језеру присуствовали су командант Жандармерије Дејан Луковић и командант Специјалне антитерористичке јединице Спасоје Вулевић.

 

Prijava