«  februar 2024  »
pusčpsn
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 30 avgust 2023
Štampa

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић пожелео је данас на свечаној церемонији у Сремској Каменици добродошлицу новој генерацији ученика Средње школе унутрашњих послова „Јаков Ненадовић“ која је након готово деценије и по поново отворила врата будућим полицајцима.

„Ви сте 39. генерација, а прва после 14 година која је крочила у ову школу, а која ће наставити стазама 15 хиљада храбрих, вредних колега полицајаца, који су градили безбедност ове земље и који и данас верно служе својој земљи“, рекао је министар ученицима који су на путу до ђачких клупа Средње школе унутрашњих послова прошли строге критеријуме селекције и показали најбоље резултате.

 

Поручио им је да ће током четири године школовања, поред доста труда и залагања, стећи нова знања и вештине, али и нераскидива пријатељства.

„Пажљиво слушајте и грабите знање и искуство којима ће вас учити и преносити вам ваши професори. Никада не смете заборавити вредности са којима сте порасли, а које вам овде надограђују и усмеравају ка правим циљевима. Те вредности су темељ вашег будућег рада и поступања“, рекао је министар и додао да ће ученици ове школе, колевке српске полиције, имати најбоље услове за боравак и учење које ће им омогућити да постану понос Министарства унутрашњих послова.

 

„Ви сте од данас и наша деца. Ви сте будућност Министарства унутрашњих послова и будућност Републике Србије. Од вас ће се тражити да се пуно трудите и пуно одричете, али, свакако, за само четири године, стајаћете овде, у строју, бацићете ваше капе увис и рећи: „Вредело је!““, рекао је министар и захвалио родитељима нове генерације ђака Средње школе унутрашњих послова на поверењу, a председнику Србије и премијерки, као и министарствима просвете и финансија, на подршци. Министар је уручио плакетe захвалности представницима државних институција који су допринели поновном отварању Средње школе унутрашњих послова.

 

„Желим да поручим да смо сви заједно у служби наше земље, у служби нашем народу и показали смо да само кроз заједнички рад и као јединствен тим, можемо да стварамо овакве вредности које су немерљиве и ни са чим упоредиве“ изјавио је министар и пожелео ђацима срећан почетак школске године и успешно школовање.

 

„Част је бити данас овде са вама у овом свечаном тренутку у коме промовишемо прву генерацију од 231 ученика Средње школе унутрашњих послова „Јаков Ненадовић“у Сремској Каменици“, истакла је министарка просвете професор др Славица Ђукић Дејановић и додала да је оснивање ове школе, за коју је владало велико интересовање ученика и родитеља, једна од активности које доприноси настојању државе да изгради нове генерације полицајаца чије ће знање, вештина и професионализам бити гарант безбедности Републике Србије и наших грађана у будућности.

 

„План и програм наставе учења, просторни и инфраструктурни услови за учење и рад су одлични, а наставници спремни и мотивисани да приме прву генерацију ученика будућих полицајаца. Средња школа унутрашњих послова „Јаков Ненадовић“ има статус школе од посебног интереса за Србију чиме се нашла у друштву шест средњих школа које због својих специфичности и улоге имају посебну пажњу државе“, изјавила је министарка просвете и поручила наставницима школе да увек могу рачунати на подршку министарстава просвете и унутрашњих послова, као и Владе Републике Србије.

 

Министарка Ђукић Дејановић је истакла и значај полицијске професије.

 

„Полицајац је часно и важно занимање. У овој школи ћете добити знање и вештине које ће вам омогућити да га обављате ефикасно и на добробит друштва. Желим да вам поручим да марљиво учите, да јачате сопствени интегритет и достојанство, као и емпатију и љубав према народу и међу собом, јер сте ви, пре свих,ти који брину о нашој безбедности, о безбедности наше деце“, поручила је министарка будућим полицајцима,пожелевши њима и наставницима срећан рад и успешну школску годину.

 

Директорка Средње школе унутрашњих послова „Јаков Ненадовић“ Весна Ђуровић изјавила је да ће ученици имати пуну подршку професора који су спремни да им кроз максимално залагање и пожртвованост пруже квалитетно образовање.

 

„Чекају нас многи изазови, некада ће нам бити тешко, некада лакше, али сам уверена да ћемо их успешно савладавати и из њих изаћи снажнији, бољи, племенитији. Нека вам ово животно раздобље буде најлепше и најплодније“, поручила је директорка Средње школе унутрашњих послова полазницима ове школе.

 

На  церемонији су, поред припадника Министарства унутрашњих послова и ректора Криминалистичко-полицијског универзитета Зорана Ђурђевића, присуствовали  председник Покрајинске владе Игор Мировић, градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, као и други представници Покрајинске владе и Министарства просвете.

 

Prijava