«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 03 septembar 2023
Štampa

Kompanija Meridian je u svoj program društveno odgovornog poslovanja uključila i životinje kao najvernije životne saputnike

Vreli letnji dani mogu nam doneti radosne i nezaboravne trenutke, posebno one koje proživljavamo u društvu naših vernih životinjskih prijatelja. Sa njima je svaki dan zabava, oni nam vraćaju osmehe na lica, ali i daju veliku odgovornost da se adekvatno brinemo o njima, posebno o onim životinjama koje se nalaze na ulici.

 

Čovek kao razumno i empatično biće ima sposobnost da se saoseća sa tuđim problemima, da prepozna kriznu situaciju i odreaguje na nju na najbolji mogući način. Često se naša briga ne svodi samo na sopstvene potrebe, već i na ona bića koja se nalaze u našem svakodnevnom okruženju, a među njima su svakako i životinje.

Briga o životinjama zahteva vreme, posvećenost, pažnju i naša je potreba da se o životinjama jednako dobro brinemo kao i o sebi. Tokom vrelih letnjih dana mnoge životinje se nalaze u bespomoćnoj i nezavidnoj situaciji, suočeni sa nedostatkom osnovnih životnih stvari kao što su hrana, voda i bezbednost.

 

Voditi brigu o krznenim stvorenjima i životinjama mogu samo oni koji imaju saosećanja, empatije i ljubavi u sebi, a kompanija Meridian je definitivno najbolji primer kako je to biti istinski prijatelj životinja. Osim što predstavlja najveće ime industrije zabave u čitavom regionu, kompanija Meridian je u svoj program društveno odgovornog poslovanja uključila i životinje kao najvernije životne saputnike. Pažnja koja se usmerava ka njima može im zauvek promeniti život i omogućiti da se ponovo osećaju voljenim i sigurnim.

 

Udruženje za zaštitu životinja “Animal Rescue Serbia”, prvo je zvanično neprofitno udruženje koje se potpuno posvetilo spasavanju životinja u Srbiji. Članovi ovog udruženja vrše spasavanje i vode brigu o povređenim, bolesnim i napuštenim životinjama bez obzira na to odakle dolaze i gde se nalaze. Njihova borba zahteva neizmernu ljubav i posvećenost životinjama, a to je nešto bez čega se ne može krenuti u ovu avanturu.

 

Osim programa brige i podrške u spasavanju, ovi zaljubljenici u životinje rade i na edukaciji dece i odraslih o metodama za pravilno i odgovorno ponašanje prema kućnim ljubimcima i životinjama. Ovo udruženje vrši i udomljava sve vrste životinja, tako da svoje nove prijatelje možete pronaći i na njihovoj adresi.

 

- Veliko hvala kompaniji Meridian na donaciji i saradnji, jer ćemo uz njihovu nesebičnu pomoć i podršku u radu uspeti da spasemo i pomognemo većem broju životinja. Nadamo se i u buduće nastavku ove uspešne saradnje, a svako skretanje pažnje na položaj životinja u našoj zemlji daje pozitivan primer svima kako uz malo napora možemo postati bolje i kvalitetnije društvo. - naglašava Aleksandar Gavrić, predsednik Udruženja "Animal Rescue Serbia".

Naši dragi životinjski prijatelji se na dnevnom nivou susreću sa velikim brojem životnih izazova, zato je pomoć u vidu donacije potrebna i njima, pogotovo sada kada je letnje vreme i kada je visoka temperatura napolju.

 

Svrha uplate: Pomoć životinjama

Primalac: Animal Rescue Serbia, Beograd

Broj tekućeg računa: 205-230047-05

 

Period koji je iza nas je pun iskušenja, stoga kompanija Meridian svojim društveno odgovornim poslovanjem svakodnevno podseća javnost da je dobročinstvo i solidarnost u vremenu neizvesnosti od velike važnosti za opstanak celog društva. Svojim humanim primerom ovaj regionalni beting lider već godinama postavlja standarde kada je u pitanju društvena odgovornost i ulaganje u zajednicu. Samo u protekle tri godine kompanija Meridian je sprovela i realizovala preko 250 CSR akcija i društveno odgovornih projekata širom Srbije, koje su imale za zadatak unapređenje kvaliteta života građana, pomoći zdravstvenim ustanovama, organizacijama civilnog društva i ugroženim pojedincima.

 

Fondacija „Od srca sa ljubavlju “– podrška celoj Srbiji

Još u danima pandemije, među prvima koji su počeli sa obilaskom čitave Srbije sa ciljem pomoći svima koji su se našli u nevolji bila je i kompanija Meridian. Bio je to i početak rada Fondacije „Od srca sa ljubavlju “, koja je do sada provela više desetina projekata sa zadatkom unapređenje kvaliteta života građana, pomoći zdravstvenim ustanovama, organizacijama civilnog društva i materijalno ugroženim porodicama i pojedincima. Bilo da vam je potrebna pomoć ili želite da se svojim angažovanjem uklučite u realizaciju društveno odgovornih projekata, Fondacija je tu za svakoga.

 

Prijem u članstvo UN Global Compact – Globalno CSR priznanje

Kompanija Meridianbetse može pohvaliti i činjenicom da joj je pre nekoliko meseci potvrđeno i članstvo u UN Global Compact zajednici. Time je jedan od najstarijih betting brendova u Jugoistočnoj Evropi, prvi i jedini u svojoj branši, postao deo globalne zajednice 17.000 kompanija u 162 zemlje sveta koje su se i formalno obavezale na poštovanje Deset načela UN Global Compact u oblasti ljudskih prava, standarda rada, zaštite životne sredine, odnosno borbe protiv korupcije. Program UN Global Compact je, kao posebna inicijativa generalnog sekretara UN, dobio mandat usmeravanja i pružanja podrške poslovnoj zajednici u svetu u napretku i ispunjenu Ciljeva održivog razvoja i Agende 2030.

Prijava