«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 08 septembar 2023
Štampa

Fondacija Meridian donirala najsavremeniji klima uređaj za potrebe odeljenja opšte pedijatrije

Bez obzira da li se radi o malim ili velikim institucijama, pristup zdravstvenoj zaštiti mora uvek biti od prioritetne važnosti i podjenako dostupan za sve stanovnike naše zemlje. Osiguravajući da svi građani Srbije imaju ravnopravan medicinski tretman, fondacija Meridian ponovo je zakoračila na teren humanosti i rešila da i ove godine nastavi svoju dosadašnju praksu pružanja podrške javnom zdravstvenom sistemu Republike Srbije.

 

Kao neko ko se na domaćem i regionalnom betting tržištu već odavno afirmisao, pružajući više od dve decenije svojim korisnicima kvalitetne usluge u igrama na sreću, kompanija Meridian je u predhodnih nekoliko godina sagledala sve probleme sa kojima se suočava naše društvo i pokrenula čitav niz društveno odgovornih projekata sa jasnom željom da poboljša kvalitet života zajednice u kojoj posluje i privređuje.

 

Pokušavajući prevashodno da pomogne u saniranju posledica izazvanih pojavom virusa Covid-19, ovaj svojevrsni lider humanosti je kroz sopstvene primere uvideo potrebu i značaj očuvanja javnog zdravlja i na taj način otpočeo borbu za što bolje uslove zdravstvene zaštite i medicinske nege svih građana bez obzira na to iz kog mesta dolaze.

 

Smatrajući da dobra dela podstiču zajednicu, fondacija Meridian je odgovorila na zahtev zdravstvenih radnika Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu i humanom donacijom se uključila u rešavanje njihovi problema.

 

Dom zdravlja Gornji Milanovac je ustanova primarne zaštite koja pruža zdravstvenu uslugu za oko 50.000 stanovnika ovog mesta koji su raspoređeni u 63 naseljene jedinice. Kroz redovno pružanje hitne intervencije i lečenje hroničnih bolesti, ova ustanova svakodnevno zbrinjava veliki broj ljudi, o čijem se zdravstvenom stanju brine stručna medicinska služba i prateće lekarsko osoblje. Medicinski kolektiv ove ustanove trenutno broji preko 400 zaposlenih i osim pružanja zdravstvene zaštite građanima svoga mesta, oni aktivno rade i na prevenciji bolesti kod pacijenata organizujući tokom čitave godine razne seminare i edukativne radionice sa tematikom zdravog načina života.

 

U znak zahvalnosti što svoje ljudske, tehničke i humanističke kapacitete stavlja u službu zdravstvene bezbednosti građana, fondacija Meridian je prepoznala apel ove medicinske ustanove i donirala najsavremeniji klima uređaj za potrebe odeljenja opšte pedijatrije.

 

- Hvala fondaciji Meridian što je prepoznala potrebu naše ustanove i zajednice. U pružanju zdravstvenih usluga zadovoljstvo pacijenata jeste prioritet. Angažovanje zdravstvenih radnika je neophodno kako bi se ostvarila kvalitetna zdravstvena usluga i zadovoljstvo pacijenata. Da bi zdravstveni radnici bili angažovani potrebno je da su i motivisani, a za to novac nije najbitniji i jedini faktor, već i atmosfera i uslovi u kojima se radi, mogućnosti stručnog usavršavanja i napredovanja u struci. Za zadoljstvo pacijenata od značaja je i atmosfera u kojoj čekaju na pregled. Zahvalni smo našim partnerima, kompaniji Meridian, koji su prepoznali potrebu kako naših najmlađih korisnika tako i angažovanih divnih pedijatara i sestara te službe i našoj ustanovi donirali preko potreban klima uređaj koji je ugrađen na pedijatriji. Time su učinili da atmosfera, u kojoj pregled čekaju naši najmlađi sugrađani, a naše požrtvovane kolege pedijatri rade, u mnogome bude prijatnija naročito u ovim vrelim danima - rekao je Aleksandar Čivović direktor Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu.

 

Dobronamernost je osobina svojstvena samo retkima, a kompanija Meridian je za sve ove godine koliko posluje u Srbiji svojim nesebičnim zalaganjem doprinela mnogo kada je u pitanju zdravlje nacije i društva. U projekat investiranja javnog zdravlja, kompanija Meridian je do sada već uključila Dom zdravlja Zvezdara, Klinika za ginekologiju i akušerstvo KC Vojvodine u Novom Sadu, Ginekološko – akušerska klinika Niš, Porodilište u Višegradskoj ulici u Beogradu, Klinika za hematologiju Kragujevac, kao i mnoge druge medicinske ustanove i zdravstvene institucije.

 

Kampanja borbe protiv SMA

 

Meridian već nekoliko godina svojim donacijama posebno podržava borbu mališana, njihovih roditelja i domaćih humanitarnih fondacija za blagovremeno lečenje od SMA. Jedan od načina na koji kompanija pristupa ovom društvenom problemu jeste organizacija sportskih mečeva i turnira.

 

Tako je lider u industriji igara na sreću organizovao međunarodni košarkaški turnir u šutiranju trojki za prikupljanje sredstava za lečenje male Sofije Markuljević, a pobedom na humanitarnoj licitaciji svojom donacijom pomogao je da Boško Gugleta na vreme otputuje u inostranstvo i započne lečenje od iste bolesti. U javnosti su posebno poznati humanitarni turniri u malom fudbalu i košarci za pomoć socijalno ugroženim porodicama u saradnji sa Humanitarnom organizacijom Srbi za Srbe.

Prijava