«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 06 februar 2024
Štampa

Nova donacija Meridian sporta. Završetak zimskog raspusta ponovo je u centar fudbalskih dešavanja stavio naše najmlađe fudbalere, a to je značilo samo jedno - da je došlo vreme za nastavak odmeravanja snaga u najvećem dečijem fudbalskom takmičenju - Ligi budućih šampiona.

Mališani, iz ukupno deset koordinacionih centara, proteklog vikenda su prvi put ove godine izašli na teren, zakotrljali loptu sa sredine terena i tim gestom dali znak za nastavak ovog jedinstvenog fudbalskog takmičenja.

 

Da bi u novu kalendarsku godinu krenuli onako kako i dolikuje pravim fudbalskim talentima, za to se kao i do sada, svojim neizmernim zalaganjem pobrinuo Meridian Sport. Istinski se trudeći da deca i klubovi imaju najbolje uslove za trening i igranje utakmica, Meridian Sport je u tu svrhu donirao više od 130 novih fudbalskih lopti. Istoga momenta, lopte su brzinski raspoređene po kordinacionim centrima duž čitave Srbije u kojima se igra ovo prestižno dečije takmičenje.

Sa zadatkom promovisanja fudbala i fer-plej igre, karavan Meridian Sporta i Lige budućih šampiona je proteklog vikenda posetio sever zemlje, Novi Sad i fudbalske terene FK Hattrick na kojima je uručena vredna donacija ovom klubu. Kao i u ranijim prilikama, u ime pokrovitelja takmičenja donaciju u vidu sportske opreme uručio je koordinator Meridian Sporta za društveno odgovorne aktivnosti, gospodin Stefan Todorović. Zajedno sa svojim malim šampionima, opremu je preuzeo menadžer SC Hattrick iz Novog Sada i regionalni direktor lige za Vojvodinu, gospodin Nenad Prodanić, zahvalivši se pri tome na donaciji.

 

„Veliko hvala našim prijateljima iz Meridian Sporta na poklonu koji su obezbedili za našu decu. Lopte će nam dobro doći u daljem radu.Ovakav vid ulaganja u decu i njihov dalji fudbalski napredak je jako bitan. U svakom sportu bitni su rekviziti za rad, a osnovni rekvizit za rad u fudbalu je lopta. Mi se uvek trudimo da deci obezbedimo idealne uslove za trenažni proces, ali finansijskih sredstava je uvek malo i nedovoljno. Još jednom, zahvaljujem u ime kluba i u ime dece kojoj će ove i ovakve donacije pomoći da jednog dana odrastu u velike fudbalere“, istakao je gospodin Prodanić.

 

Humani gest sportskih dobrotvora naišao je na velike simpatije radosne dece koja su toga dana bila oduševljena činjenicom da će svoje naredne takmičarske mečeve igrati sa novim loptama. Ipak to nije bilo sve, jer Meridian Sport uvek zna dodatno da iznenadi, pa je to učinio i ovoga puta i za potrebe završnog Republičkog turnira lige na Zlatiboru, obezbedio dodatan set lopti sa ciljem dostojnog odigravanja važnih i odlučujućih utakmica.

S obzirom na to da predstavlja jednog od glavnih pokrovitelja ovogodišnjeg izdanja Lige budućih šampiona, Meridian Sport je primenom društveno-odgovorne politike na zajednicu napravio veliki pomak kada je dečiji sport u pitanju. Promocijom fizičke kulture, zdravog načina života, Meridian Sport intenzivno sprovodi strategiju koja je za cilj ima efikasnije uključivanje dece u razne sportske aktivnosti.

 

Deci je sport neophodan, a fudbal je samo jedan od načina za njihov pravilan lični i karijerni razvoj. Osim što omogućava određene benefite po njihovo zdravlje, on ih uči  i pravim sportskim vrednostima.

 

Meridian Sporti Liga budućih šampiona se već uveliko spremaju za sledeće karavansko putovanje i novu fudbalsku misiju, u kojoj će imati prilike da nastave sa  donatorskim akcijama opremanja klubova i školica fudbala.

 

Prijava