«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 21 februar 2024
Štampa

Jedna od glavnih tema u javnosti dobila neočekivan, ali najbolji epilog

Proteklih nedelja na društvenim mrežama odvila se prava „drama“ između jutjubera Stefana Jankovića Janka i MMA borca Marka Bojkovića. Ipak, ovo nije jedna od skandaloznih priča sa srpske javne scene, već pravi primer kako se uticaj i popularnost mogu iskoristiti na pravi način i usmeriti ka rešavanju aktuelnih problema u društvu.

Navodni konflikt u kome je pored dvojice influensera, učestvovao i celokupan tim njihovih prijatelja i saradnika, za kratko vreme dobio je pažnju velikog broja internet korisnika. Prašina koja se podigla oko cele ove situacije, još više je dobila na interesovanju odlukom da se njihov online sukob reši međusobnom MMA borbom!?

Imajući u vidu da popularni influenser i jutjuber Stefan Janković Janko, nije profesionalni borac, mnoge je na društvenim mrežama iznenadila njegova neočekivana odluka da na meč izazove pravog profesionalca i jednog od najboljih domaćih MMA boraca Marka Bojkovića. Oba borca pripremala su na svoje načine danima, ali je početak odmeravanja snaga dobio sasvim neočekivan epilog.

Priča koja je uzburkala javnost završena je na iznenađujući i spektakularan način. Do dogovorene borbe između Janka i Marka zapravo nije ni došlo, već je ceo ovaj njihov performans od početka imao jedan sasvim drugačiji scenario - da obezbedi borbu za život našeg sugrađana Marka Radivojše. Marko je dete koje je rođeno sa buloznom epidermolizom, teškim i retkim oboljenjem kože, poznatim kao bolest dece leptira i za čije je adekvatno medicinsko lečenje potrebno obezbediti sumu od preko 600.000 evra.

Humana priča Janka i Marka imala je za cilj da skrene pažnju na mališana kojem je pomoć neophodna, kao i da pozove sve ljude koji mogu da pomognu – da to i urade, a to su uradili i ličnom donacijom. Pomoć je stigla i od Meridian fondacije, kojoj poziv na akciju nikada nije potreban i koja dugi niz godina redovno organizuje dobrotvorne i društveno-odgovorne aktivnosti. Nastavljajući i ovoga puta sa pružanjem pomoći licima kojima je ona u datim momentima preko potrebna, Meridian fondacija je prepoznala ozbiljnost situacije u kojoj se Marko Radivojša nalazi i shodno tome rešila da mu pomognedoniravši 100.000 dinara za potrebe njegovog zdravstvenog lečenja.

Tim povodom, Stefana Janković, Marko Bojković i njegov lični trener Ivan Đorđević, posetili su dom porodice Radivojša i uručili novčanu donaciju. Podstaknut humanim gestom Meridian fondacije, ova tročlana ekipa donirala je i svoj novac. Zajedničkim zalaganjem, kompanija Meridian je želela da skrene posebnu pažnju javnosti na važnost solidarnog davanja i osnaži sve ljude dobre volje da se priključe ovoj akciji i pomognu Marku, ali i mnogim drugim ljudima širom zemlje.

https://youtu.be/_kiTmyuBVFU

„Ovim putem bih zahvalio Meridian fondaciji, prvi su se odazvali akciji i odlučili da doniraju 100.000 dinara. Hvala svima na podršci, nadam se da ćemo svi zajedno pomoći ovom detetu da živi normalan život“, rekao je Stefan Janković.

Sakupljena količina novca i pored dobre volje svih aktera ipak nije dovoljna za Markovo lečenje, stoga je potrebno da i se svi uključe u ovu humanitarnu akciju i postaneu njihovi saborci. Osim uplate novca na tekući račun, donaciju možete obaviti i slanjem sms poruke 1524 na 3030.

Kao kolektiv za koji ne postoje granice kada je u pitanju društveno odgovorno poslovanje, Meridian fondacija se može pohvaliti činjenicom da je svakodnevno aktivna na polju društveno-odgovornog rada i stvaranju preduslova za normalno i kvalitetno funkcionisanje čitave društvene zajednice.

„Svima u našoj kompaniji je izuzetno zadovoljstvo kada možemo da se priključimo humanitarnim akcijama i pomognemo onima kojima je potrebno. Nastavićemo sa društveno-odgovornim radom, za koji smatramo da je jednako važan i svakako se priključujemo pozivu pomoći za Marka“, rekao je predstavnik Meridian fondacije „Od srca s ljubavlju“, Stefan Todorović.

Svako ko je voljan da uzme učešće i postane deo ovog humanitarnog tima može se veoma lako priključiti i postati donator njihovih društvenih akcija. Svesni činjenice da jedan čovek ne može promeniti svet, ali da više njih to svakako mogu, Meridian fondacija želi da preko svojih društvenih aktivnosti podigne svest građana o važnosti kolektivnog delovanja i prižanja humanitarne pomoći osobama u nevolji.

Kreiranjem posebne online donatorske platforme na web sajtu meridianbet.rs, ovaj renomirani brend u industriji igara na sreću je 2022. godine napravio revolucionarni iskorak kada je u pitanju odnos sa svojim korisnicima. Razvijanjem jedinstvene crowdfunding platforme na regionalnom tržištu, Meridan je korisnike svojih usluga transformisao i od njih napravio istinske humanitarce i dobrotvore, osobe koje posredstvom web aplikacije i jednim klikom miša na opciju doniraj mogu pružiti finansijsku pomoć za razne društvene projekte koje ova betting kompanija organizuje.

Prijava