«  jun 2024  »
pusčpsn
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 22 jun 2024
Štampa

 Liga budućih šampiona iznedriće brojne fudbalske heroje

Stazama pobednika koračaju samo oni koji istinski to žele da budu, a da biste stekli naslov i epitet šampiona - osim posedovanja talenta, ulaganja truda i rada, morate preći i druge prepreke, odnosno savladati i druge šampione, što uopšte nije lak i jednostavan poduhvat.

 

Nakon završenih takmičarskih utakmica koje su mali fudbaleri, učesnici Lige budućih šampiona, mesecima unazad vodili u svojim lokalnim sredinama, na red je došao i momenat za odmeravanje snaga sa vršnjacima iz čitave zemlje. Ligaški deo u kome je učestvovalo preko 800 ekipa i  više od 8.000 dečaka i devojčica konačno je dobio svoj epilog, a samo najbolji timovi našli su svoje mesto na finalnom republičkom turniru Lige budućih šampiona - najmasovnijeg fudbalskog takmičenja za mlađe kategorije.

 

Tokom celokupnog trajanja završnog turnira viđeno je pregršt lepih i atraktivnih poteza, koje su na terenima stadiona Švajcarija na Zlatiboru demonstrirali dečaci i devojčice uzrasta od 2011. do 2016. godišta, čime su potvrdili da poseduju raskošni fudbalski talenat potreban za ostvarivanje najvećih fudbalskih snova. Neki od njih možda će nas jednog dana s ponosom predstavljati na velikom evropskom ili svetskom takmičenju, baš kao što to ovih dana rade Dušan Tadić, Aleksandar Mitrović, Predrag Rajković i drugi reprezentativci Srbije.

Ništa manje zanimimljivo nije bilo ni na tribinama, gde su roditelji i publika zdušno navijali, praveći nezaboravnu atmosferu koju poslednjeg takmičarskoga dana nije mogla ni kiša da pokvari. Ovako lep i uspešan fudbalski turnir, dodatno je ulepšala Meridian fondacija koja je kao jedan od glavnih pokrovitelja takmičenja pojedinim učesnicima završnog turnira podelila set fudbalske opreme.Kao neko ko uvek nastoji da podrži ostvarivanje dečijih šampionskih snova, Meridian fondacija je samo za potebe razvoja Lige budućih šampiona kroz svoje donatorske programe uspela da do sada nagradi veliki broj ekipa koje se takmiče pod okriljem ove jedinstvene fudbalske lige.

 

Zajedničkim dogovorom sa kordinatorima lige, Meridian fondacija je ovoga puta nagradila dve ekipe, prošlogodišnjeg republičkog šampiona Fortunu iz Pančeva i jednog od najstarijih učesnika lige, ekipu OFK Žarkova. Novu garnituru dresova tradicionalno je uručio gospodin Stefan Todorović, koordinator za društveno-odgovorne aktivnosti Meridian fondacije i Meridia sporta, dok su donacije sa zahvalnošću primili treneri Goran Amanović (Fortuna Pančevo) i Nikola Škundrić (OFK Žarkovo).

 

Dugujemo veliku zahvalnost Meridian fondaciji, kao i organizatorima lige na ovim predivnim dresovima. Deca su oduševljena i sa nestrpljenjem iščekuju naredne utakmice u kojima će nositi ovu opremu. Bio je ovo sjajno organizovan turnir na Zlatiboru, a mi se nadamo da ćemo se druziti i sledeće godine“, rekao je trener Amanović iz kluba Fortuna.

“Veoma nam znači ova donacija, presrećni smo. Veliko hvala Meridianu na ovim sjajnim poklonima, organizatorima i svima onima koji su učestvovali u organizaciji ovog velikog turnira i koji su dali doprinos da ova deca provedu tri nezaboravna dana. Vidi se da su mislili o svemu i ljudi koji su sponzorisali dresove i oni koji su odlučili da mi dobijemo“,  rekao je trener Škundrić iz kluba OFK Žarkovo.

 

Zadovoljstvo učinjenim, nije krio ni predstavnik Meridian fondacije, Stefan Todorović.

 

„Mi već tradicionalno doniramo dresove školama fudbala i fudbalskim klubovima u okviru Lige budućih šampiona. Ovo je jedna u nizu akcija koju radimo, a nadamo se da ćemo i u buduće uspeti da podržavamo sport i dečiji razvoj“, istakao je Todorović.

 

Svaki trening, svaki trud i svaka lopta koju šutnu nose ih korak bliže ka ostvarenju svojih snova. Uostalom, bavljenje sportom i redovna fizička aktivnost odlika je zdravog načina života, a za zaposlene u Meridian fodaciji ona je od izuzetne važnosti, pogotovo kada su deca i najmlađi u pitanju. Sa zadatkom unapređenja dečijeg razvoja, Meridian fondacija već drugu godinu zaredom učestvuje u velkom fudbalskom karavanu Lige budućih šampiona i shodno svom sportskom renomeu pomaže razvojni put svakog malog fudbalera bez obzira na pol, starost ili materijalno stanje.

Sistemom odgovornog društvenog ulaganja kao što je razvoj dečijeg sporta, Meridian fondacija nastoji da omogući najkvalitetnije uslove za amatersko i profesionalno bavljenje sportom svakog člana društvene zajednice. Ideja nije usmerena samo ka popularizaciji sporta, već se ona proteže i na domene filantropije, kulture i javnog zdravlja.

Prijava