«  septembar 2024  »
pusčpsn
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 08 jul 2024
Štampa

Vreme za reciklažu je važno, čak i u danima zabave!

U današnje vreme, kada se suočavamo s velikim ekološkim izazovima, važno je shvatiti koliko doprinosi smanjenju zagađenja i očuvanju energije.

 

Promovišući reciklažu, možemo napraviti korak ka održivijoj budućnosti i zaštiti životne sredine za naredne generacije. Reciklaža smanjuje količinu otpada na deponijama, čime se smanjuje zagađenje tla i vode. Korišćenjem recikliranih materijala umesto sirovih resursa štedi se energija i smanjuje emisija štetnih gasova. Reciklaža pomaže u očuvanju prirodnih resursa, što doprinosi održivom razvoju i zaštiti životne sredine za buduće generacije.

 

Pre nekoliko dana imali smo priliku da se reciklažom bavimo na još zanimljiviji način, odnosno na muzičkim festivalima, Beerfest i Music Week, koji su najveći muzički festivali u regionu. Kako?

 

Kompanija Meridianbetbila je glavni sponzor ova dva muzička festivala, te je iskoristila priliku da spoji lepo i korisno. Naime, sav prikupljen stakleni otpad, nakon završetka festivala, odnet je na recikliranje, čime se jasno stavilo da znanja da i u danima zabave moramo voditi računa o očuvanju životne sredine.

 

Meridian fondacijase godinama unazad bavi društveno odgovornim poslovanjem u pogledu zaštite prirode i naše okoline. Staklo je sirovina koja se višestruko može iskoristiti, a reciklažom iste, smanjuje se emisija štetnih CO2 (ugljen-dioksid) gasova. Dobro je poznato da ugljen-dioksid stvara efekat „staklene bašte“, kao i da doprinosi prekomernom zagrevanju Zemljine površine. Upravo zato, neophodno je da istaći da je reciklaža jedan od najefikasnijih načina da utičemo na smanjenje emisije štetnih gasova u našoj atmosferi.

 

https://youtu.be/-geigG0j_v8

 

 

U borbi za očuvanje i zaštitu naše okoline, našeg životnog i prirodnog staništa, moramo da imamo saveznike, te ovim putem pozivamo sve kompanije i pojedince, da se priključe zajedničkoj borbi za čist vazduh“, poručila je Jelena Jocić, iz Meridian fondacije „Od srca sa ljubavlju“.

 

Nakon mnoštva akcija sadnje drveća, čišćenja parkova i zelenih površina, prikupljanja plastičnih čepova u humanitarne svrhe, prikupljanja i ponovne upotrebe polovnih stvari i uređaja, kompanija Meridianbet još jednom dokazuje da su joj aktivnosti u pogledu zaštite našeg okruženja, od velike važnosti, kao i da će kampanje tog tipa, u budućnosti još više realizovati.

 

Prijava