VREME DANAS U APATINU

«  septembar 2019  »
pusčpsn
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 01 avgust 2012
Štampa

Suša je uzela svoj danak na poljima oko Apatina. Usevi kukuruza su pretrpeli neviđenu štetu i po proceni stručnjaka šteta u ovoj kulturi je u našoj opštini najveća u zadnjih nekoliko godina.


Po oceni stručnjaka suša je dostigla taj nivo da na nekim poljima u okolini apatina neće biti rod za berbu. Poljoprivredni proizvođač Josip Mihl ističe da su suši i manjim prinosima doprinele velike vrućine u vreme nalivanja zrna. Kad je bilo najpotrebnije, poslednje kiše su u našoj opštini donele samo 7 litara po kvadratnom metru za razliku od srednjeg banata gde je na istu površinu palo čak 170 litara.

Vlada Vojvodine je iznela predlog mera za umanjenje posledica od suše u ovoj godini. Neke od njih moći će, u skladu s nadležnostima, da sprovede sama, a neke je predložila vladi Srbije i namerava da učestvuje u njihovoj realizaciji

Po rečima pokrajinskog premijera Bojana Pajtića i potpredesednika vojvođanske vlade, inače sekretara za poljoprivredu Gorana Ješića, upućen je predlog budućoj republičkoj vladi da se na teritoriji Vojvodine proglasi elementarna nepogoda da bi se poljoprivrednicima omogućilo da kroz naplatu osiguranja kompenzuju deo štete. U skladu s nadležnostima Pokrajine, jedna od mera biće odlaganje obaveza koje poljoprivrednici imaju prema „Vodama Vojvodine", kao i prema pokrajinskim institucijama koje kreditiraju i na druge načine pomažu vojvođanskim paorima.

You are here:   PočetnaVESTINa apatinskim poljima suša uzela danak