«  mart 2024  »
pusčpsn
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 03 avgust 2012
Štampa

 

Apatinska pivara uručila je 10 savremenih alkometara Saobraćajnoj policiji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije povodom početka Dragačevskog sabora trubača i Beer Festa.

Sa namerom da edukuju i podignu nivo svesti kod vozača i drugih učesnika u saobraćaju o rizicima kombinovanja pića i vožnje, Apatinska pivara zajedno sa Saobraćajnom policijom MUP-a Srbije petu godinu za redom realizuje edukativnu akciju „Kad pijem, ne vozim“. Saobraćajna policija MUP-a Srbije koristiće ove alkometre tokom Dragačevskog sabora trubača na prilazima u Guči i za vreme Beer Festa u Beogradu u cilju podizanja i očuvanja bezbednosti u sabraćaju tokom predstojećih masovnih manifestacija.

„Akcijom „Kad pijem - ne vozim“ uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, idemo ka cilju koji je postavljen pre pet godina – da motivišemo što veći broj građana na savesno ponašanje prema sebi i drugima. Nadam se da će 10 alkometara koje danas doniramo pojačati bezbednost na putevima Srbije, a Apatinska pivara će i u buduće podržavati aktivnosti Saobraćajne policije MUP-a Republike Srbije“, istakao je Slobodan Srećković, direktor marketinga Apatinske pivare.

U saradnji saMUP-om Srbije, već petu godinu za redom Apatinska pivara realizuje edukativnu akciju „Kad pijem, ne vozim“ i do sada je donirala 39 alkometara najsavremenije generacije, tip 6810, proizvođača „Dreger“. Donacija aparata deo je šire edukativne nacionalne kampanje „Kad pijem, ne vozim“ koja podrazumeva TV i bilbord kampanju sa sloganom akcije, edukativnu akciju dobrovoljne provere nivoa alkohola u krvi, kao i akcije na prošlogodišnjem Beer Fest-u u vidu web aplikacije za  mobilne telefone.

 

Većina vozača je svesna činjenice da prisustvo alkohola u organizmu negativno utiče na sposobnost upravljanja vozilomi da verovatnoća da će neki vozač izazvati saobraćajnu nezgodu raste sa koncentracijom alkohola u njegovom organizmu. Većina takvih vozača precenjuje sebe i smatra da alkohol ne utiče na njihove sposobnosti, što je zabluda koja se često plaća ljudskim životima.

Saobraćajna policija preduzima sve mere iz svoje nadležnosti kako bi sprečila vozače da pod dejstvom alkohola učestvuju u saobraćaju. Od početka primene Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, prosečno segodišnje iz saobraćaja isključioko 50.000 vozača zbogupravljanjavozilom pod dejstvom alkohola.

Zbog toga moram da izrazim zadovoljstvo kampanjom "Kad pijem, ne vozim", koju Apatinska pivara, sada već možemo reći tradicionalno, sprovodi tokom manifestacija sa velikim brojem posetilaca, a samim tim i vozača, kao što su Dragačevski sabor trubača u Guči i BeerFestu Beogradu. Takođe, želim da napomenem da će donacija Apatinske pivare Ministarstvu unutrašnjih poslova u vidu 10 alkometara doprineti efikasnom otkrivanju, a samim tim i isključivanju iz saobraćaja, onih vozača koji ne poslušaju poruku kampanje,izjavio je Slobodan Malešić, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije MUP-a Republike Srbije.

Prijava