VREME DANAS U APATINU

«  jul 2020  »
pusčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 29 avgust 2012
Štampa

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Knežević izjavio je da će hrana u Srbiji poskupeti, ali da će vlada učiniti sve da ta poskupljenja budu što manja.


"Bauk poskupljenja hrane je zahvatio ceo svet a ni mi nismo imuni. Pokušaćemo merama da ublažimo poskupljenja i u saradnji sa Ministarstvom trgovine intervenišemo na domaćem tržištu. Ali ne treba biti veliki optimista, do poskupljenja će doći sigurno", rekao je Knežević .
Ministar je dodao je da će se truditi da poskupljenje bude što manje jer je standard građana takav da ne može da izdrži velika poskupljenja.

Suša je prepolovila jesenji rod, rekao je Knežević, i zato su potrebne hitne i efikasne mere. Vlada Srbije će na sutrašnjoj sednici doneti određene uredbe kojima će pokušati da se saniraju i ublaže posledice suše.
Prema njegovim rečima, budžet namenjen za poljoprivredu nije korišćen racionalno od strane prethodne vlade, tako da postoje mnoga dugovanja, koja će, kako tvrdi, biti isplaćena.
"Mi ćemo poštovati sve dogovore i nakon rebalansa budžeta počećemo sa isplatom drugog dela subvencija", naglasio je Knežević. Posle rebalansa budžeta, koji se očekuje za nekih 15 dana, počeće da se isplaćuju premije za mleko i ostale obećane subvencije.
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je najavio da je dugoročni plan tog ministarstva povećanje agrarnog budžeta na pet odsto, donošenje zakon.

You are here:   PočetnaVESTIKnežević: hrana će poskupeti