VREME DANAS U APATINU

«  novembar 2020  »
pusčpsn
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 31 avgust 2012
Štampa

Od ponedeljka kreće nova školska godina a u skladu sa tim policija ce vrsiti redovne kontrole a đacima prvacima na poklon saobracajni bukvari. Savet za koordinaciju za bezbednost dece u Apatinu i ove godine pokloniće đacima prvacima specijalne saobraćajne paketiće koji sadrže, saobraćajni bukvar, narukvicu i fluroscentni prsluk.

Povodom početka nove školske godine, saobraćajni policajci Policijske uprave u Somboru sprovodiće akciju pojačane kontrole saobraćaja u blizini osnovnih i srednjih škola.

Osnovni cilj akcije jeste edukacija dece, učenika osnovnih i srednjih škola, o bezbednom učešću pešaka u saobraćaju povodom čega će se organizovati i odgovarajuća predavanja u školama na području Zapadnobačkog okruga.Policijski službenici Policijske uprave u Somboru će svakodnevno, pre, za vreme održavanja i po završetku nastave, u neposrednoj blizini škola i raskrsnica, preduzimati mere iz svoje nadležnosti u nastojanju da obezbede nesmetano odvijanje pešačkog saobraćaja pri čemu je akcenat stavljen na bezbedno kretanje učenika preko najfrekventnijih saobraćajnica.

Ove godine Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije u saradnji sa OBES-om sprovodi akciju u kojoj će đacima prvacima biti podeljene simbolične «stop» tablice «STOPIĆ» koji će najmađima omogućiti bezbednije kretanje i prelazak ulice. Posebno apelujemo na ostale učesnike u saobraćaju da u zonama škola smanje brzinu kretanja, poštuju saobraćajnu signalizaciju i sa povećanim oprezom upravljaju svojim vozilima u blizini vaspitno-obrazovnih ustanova, radi bezbednosti najmlađih.

You are here:   PočetnaVESTIPolicija prvog dana školske godine sprovodi akciju kontrole saobraćaja u blizini osnovnih i srednjih škola